Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان گفت: مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی این واحد دانشگاهی موفق به استحصال و فرآوری خاویار شد.

سیروس بیدریغ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در لاهیجان درباره استحصال و فرآوری خاویار در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان اظهار کرد: مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان این واحد دانشگاهی به‌عنوان نخستین مرکز تحقیقات علوم شیلات دانشگاه آزاد اسلامی، پس از سال‌ها فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در رشته‌های علوم شیلاتی و زیست‌شناسی دریا، موفق به استحصال و فرآوری خاویار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آبان امسال با برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی توسط اعضای هیئت علمی گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و محققان مؤسسه تحقیقات بین‌المللی تاس ماهیان دریای خزر و دانشجویان دوره دکتری تخصصی رشته تکثیر و پرورش این واحد دانشگاهی موفق به تعیین جنسیت و تشخیص رسیدگی تخمدان ماهیان ماده با روش مشاهده مستقیم و با استفاده از دستگاه پیشرفته لاپراسکوپی شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان اضافه کرد: مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان این واحد دانشگاهی انواع گونه‌های مختلف ماهیان خاویاری را برای تکثیر، پرورش و تولید محصول در حوضچه‌های بتونی و فایبرگلاس نگهداری می‌کند و اخیراً موفق به تولید ماهیان مولد نر و ماده گونه استرلیاد شده است.

بیدریغ گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برای نخستین بار در سطح دانشگاه‌های کشور، محصول خاویار، این مروارید باارزش سیاه را از تعداد پنج ماهی ماده استرلیاد در مرکز فرآوری خاویار و بر مبنای دستورالعمل اختصاصی و استاندارد کیفیت بین‌المللی HACCP استحصال کرده است.

نگهداری از بچه ماهیان استرلیاد با هدف مطالعات فیزیولوژیک

وی ادامه داد: محصول خاویار تولیدشده برای کنترل میکروبی، شیمیایی و مراحل بازبینی، بسته‌بندی و با اخذ تأییده ها و گواهی‌های سلامت بین‌المللی به سردخانه سازمان شیلات زیر نظر سازمان مدیریت امور ماهیان خاویاری گیلان انتقال داده شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با بیان اینکه هرچند بیوتکنیک استحصال خاویار از گونه استرلیاد پیش از این نیز در ایران انجام شده بود، عنوان کرد: بچه ماهیان استرلیاد با هدف انجام مطالعات فیزیولوژیک و تغذیه‌ای برای پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی دانشجویان رشته علوم و مهندسی شیلات در این مرکز نگهداری می‌شوند و همه مراحل رشد و نمو خود را در حدود چهار سال سپری کرده و اکنون به مرحله بلوغ کامل رسیده‌اند.

بیدریغ با بیان اینکه گونه‌های ماهیان خاویاری همانند سیبری، شیپ و فیل‌ماهی با سنین مختلف در این مرکز در حال پرورش بوده و در آینده نزدیک به بلوغ می‌رسند، مطرح کرد: علاوه بر تولید خاویار، این ماهیان قابلیت تکثیر مصنوعی و نهایتاً توانایی تولید بچه ماهی را خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: از سالیان گذشته، این مرکز تحقیقاتی برای تجاری‌سازی محصول گوشت فیل‌ماهیان پرورشی خود را به‌صورت عرضه زنده و فیله شده به بازار ارائه کرده و چند طرح تولید محصولات جانبی دیگر با ایجاد ارزش‌افزوده و در قالب تشکیل هسته‌های فناور در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان قرار دارد.

انتهای پیام/4121/

منبع: آنا

کلیدواژه: ماهیان خاویاری دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان واحد دانشگاهی علوم شیلاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۵۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی و واحد تبریز در مراسم روز معلم که با حضور مالک رحمتی استاندار آذربایجان‌شرقی برگزار شد، گفت: دانشگاه آزاد تبریز نخستین واحد دانشگاه آزاد است که سال ۱۳۶۱ تأسیس شد و درخت تنومند دانشگاه آزاد اسلامی، مولود انقلاب است که ریشه خود را از شهر اولین‌ها تبریز پرافتخارگرفته است.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی با ۳۳ واحد و مرکز بیش از یک‌هزار و 450 هیئت علمی و بیش از ۶۳ هزار نفر دانشجو دارد و یک‌هزار و ۹۰۰ کارمند یکی از بزرگ‌ترین مرکز علمی و پژوهشی استان است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی و واحد تبریز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و علوم پزشکی مستقل با حدود ۶۰۰ هیئت علمی ۳۰ هزار دانشجو و حدود یک‌هزار کارمند به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو و تأثیرگذار در حوزه علم و فناوری محسوب می‌شود.

رنجبران تبیین کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بدون بهره‌گیری از بودجه دولتی و بدون اینکه بار هزینه‌ای برای اداره کشور داشته باشد با افتخار بخش بزرگی از آموزش پژوهش و فرهنگ را بر عهده دارد و در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از سهم آموزش عالی در استان به این دانشگاه اختصاص دارد.

وی افزود: بر این باوریم که بزرگ‌ترین ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک شبکه توانمند علمی و فناورانه بستر‌های نوین توسعه نوآوری، ظرفیت حل مسئله است، ظرفیتی که بایستی در جهت حل مسائل و مشکلات کشور به کار گرفته شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی و واحد تبریز متذکر شد: امروز سامانه پایش آزاد با تعریف نظام موضوعات کشور در حوزه‌های مختلف و استخراج مسائل این حوزه‌ها و پایان‌نامه‌ها و تحقیقات تحصیلات تکمیلی را به صورت نظاممند بدین مسیر سوق دهد و حدود ۳۰ درصد پایان‌نامه‌های ما به سمت حل مسائل کشور هدایت می‌شود و این افتخار بزرگی است که دانشگاه آزاد اسلامی با جدیت دنبال می‌کند و این آمار هر روز رو به افزایش است.

رنجبران تأکید کرد: در راستای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای تحقق ظرفیت حل مسئله و نگاه ماموریت گرایانه دانشگاه، این مرکز آموزشی اقدام به ایجاد دانشکده‌های موضوعی کرده است. در حوزه‌های مختلف دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی اسفندماه ۱۴۰۲ در واحد تبریز به‌عنوان اولین دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی کشور راه‌اندازی شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی همچنین از اخذ مجوز دانشکده‌های هنر و رسانه، فرهنگ و تمدن و تعلیم و تربیت اسلامی خبر داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد
  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • افتتاح نمایشگاه صدرا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا
  • رویداد بزرگ صدرا در دانشگاه آزاد بویین‌زهرا آغاز به کار کرد
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد کاشان معرفی شد
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود